شاید تاکنون به این فکر نکرده اید، مواد غذایی و میوه های که در طول روز مصرف می کنید چگونه و با چه روشی تولید می شوند. آیا این محصولات سالم هستند و برای سلامتی شما مضر نیستند و سلامتی شما را تضمین می کنند؟ در این نوشته قصد داریم تا به معرفی محصولات ارگانیک بپردازیم و شما را با محصولاتی نظیر انگور سیاه سردشت، مویز سیاه سردشت، عسل ارگانیک سردشت و … آشنا کنیم که مصرف آنها تاثیر مفید و زیادی در سلامتی شما دارند.
با محصولات ارگانیک آشنا شوید
با توجه به تعاریفی که برای محصولات ارگانیک توسط سازمان های مربوطه ارائه شده است محصولات ارگانیک به محصولاتی گفته می شوند که در تولید و تهیه آنها از هیچ گونه ماده یا کود شیمیایی و روشهای دستکاری ژنتیکی استفاده نشده است و این شامل تمامی محصولاتی نظیر:
- میوه و سبزیجات
- گوشت طیور و دامی
- عسل
- لبنیات و …
به کار بردن مواد شیمیایی در تولید محصولاتی که شما روزانه مصرف می کنید، می تواند در دراز مدت مشکلات زیادی را برای شما به ارمغان بیاورد و لازم است که افراد جامعه نسبت به این موضوع آگاه شوند.
تشخیص محصولات ارگانیک از محصولات غیر ارگانیک
برای تشخیص محصولات ارگانیک معمولاً شاید بتوان فقط به این مورد اعتماد کرد چون از واژه ارگانیک سوء استفاده های زیادی شده است. محصولات ارگانیک باید مراحل بازرسی و نظارت را از سوی سازمان یا نهاد های مربوطه را گذرانده باشد و گواهی ارگانیک بودن محصول را دریافت کرده باشد و روی محصول باید برچسب ارگانیک زده شده باشد و بهتر است این محصولات را که در ایران بسیار کم هستند را از فروشگاه هایی که گواهی ارگانیک بودن را دارند تهیه کنید. قیمت محصولات ارگانیک معمولا 30 درصد بیشتر از انواع دیگر آنها است.
محصولات ارگانیک معمولا ظاهری تازه تر و طعمی بسیار لذیذتری دارند و طول عمر کم تری به خاطر استفاده نکردن از مواد نگه دارنده دارند.
خواص محصولات ارگانیک سردشت
بدون شک مصرف محصولات ارگانیک که بدون استفاده از کودهای شیمیایی و بدون دستکاری ژنتیکی تولید شده اند فواید زیادی برای مصرف کنندگان آن دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد.
پیشنهاد می کنیم مقاله خواص محصولات ارگانیک را مطالعه کنید.
کاهش ابتلا به بیماری های مختلف
مهمترین ویژگی محصولات ارگانیک سردشت استفاده نکردن از کودهای شیمیایی و مواد شیمایی در تولید آنها است که همین امر از بروز بیماری های گوناگون در دراز مدت جلوگیری می کند.
بدلیل بیشتر بودن جذب آنتی اکسیدان احتمال ابتلا به بیماری هایی همچون بیماری سرطان، بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. بدلیل حذف آنتی بیوتیک ها و هورمون ها باعث مقاوم شدن سیستم دفاعی بدن و از ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن جلوگیری می کند.
کاهش زیان های وارده به زمین
با توجه به روش تهیه ی محصولات ارگانیک از فرسایش خاک، آلودگی هوا و کاهش مصرف آب جلوگیری می کند. و از طرفی دیگر چون در تهیه این محصولات از آفت کش ها استفاده نمی شود از زیان رساند به گیاهان و حیوانات مختلف جلوگیری به عمل می آید و چون این محصولات در بازار های محلی بیشتر به فروش می رشند آلودگی ناشی از حمل و نقل نیز کاهش می یابد.
تقویت و افزایش درآمد کشاورزان محلی
با خرید محصولات ارگانیک سردشت که توسط کشاورزان محلی این مناطق تهیه و تولید می شوند می توان آنها را حمایت کرد که آثار اجتماعی و اقتصادی مثبتی به همراه دارد.
معرفی محصولات ارگانیک سردشت
سردشت یکی از مناطق بسیار زیبا و دلنیشن ایران است که بدلیل دارا بودن جاذبه های گردشگری زیاد، پوشش جنگلی و سرسبز و کوهستانی بودن آن دارای محصولات طبیعی و ارگانیک زیادی است که طرفداران بسیار زیادی در نقاط مختلف ایران را دارد.
مردمان ساده و مهمان نواز سردشت بدلیل دور بودن از شهرهای بزرگ و راه های ارتباطی کم و دارا بودن خاک حاصلخیز و شرایط آب هوای مناسب به کار کشاورزی و تهیه و تولید محصولات با کیفیت بالا و طعم بسیار عالی روی آورده اند.
از محصولات ارگانیک سردشت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
انگور سیاه سردشت
انگور سیاه دارای خواص بسیار زیادی برای سلامتی شماست این میوه ی آبدار و لذیذ، سرشار از انواع ویتامین ها و عناصر مغذی همانند کلسیم، پتاسیم و منیزیم بوده و از لحاظ داشتن مقادیر بالای آهن و فسفر برای عملکرد مغز نیز بسیار مفید خواهد بود. این رقم انگور، بطور طبیعی در اقلیم کوهستانی شهرستان سردشت کشت شده و با آب و هوای این منطقه و خاک آن کاملاً سازگاری دارد و شاید یکی از مهم ترین دلیل این درجه از کیفیت این نوع انگور می باشد.
مویز سیاه سردشت
کشمش یا مویز سردشت یکی از محصولات ارگانیک سردشت است که یک خشکبار سالم و مقوی است که در سال های اخیر به طور شایستهای از آن استقبال شده است. این خوراکی مغذی برای کودک و بزرگسال در هر سن و جنسی مفید بوده و به تقویت قوای ذهنی و جسمی آنها کمک میکند. شهرستان سردشت با تولید حدود 35 هزار تن انگور سیاه در هرسال، نیاز خود و شهرستان های اطراف را به انگور تازه به خوبی تامین می کند. بخشی از این انگور نیز خشک شده و از آن برای تهیهی مویز سردشت استفاده می کنند.
گردو سردشت
شهرستان سردشت شرایط اقلیمی مناسب و سطح زیر کشت گسترده ای برای پرورش درختان گردو دارد. برداشت گردو در این نواحی ار اواخر تابستان شروع شده و تا اواخر مهر ماه ادامه می یابد. تخمین زده می شود که عملکرد کشت گردو سردشت حدود 1900 کیلوگرم در هکتار است. گردو سردشت از مرغوب ترین گردوهای ایرانی است که کیفیت آن موجب شده است طرفداران زیادی در نقاط مختلف کشور داشته باشد. سردشت از لحاظ کمیت و میزان گردو تولیدی نیز رتبهی دوم در استان آذربایجان غربی را داراست.
سماق سردشت
سماق سردشت به دلیل ارگانیک (طبیعی) بودن و کشت بدون نیاز به مواد شیمیایی، مزیت قابل توجهی در این بازار دارد و با به کارگیری ظرفیت ویژهی سردشت میتوان آن را به نحو بهتری معرفی نمود. سطح زیر کشت باغات سماق سردشت حدود 550 هکتار تخمین زده میشود که به طور متوسط یک تن در هکتار محصول خواهد داشت. برداشت سماق از اواسط مرداد ماه تا اواسط شهریور عرضه میشود و به بازارهای سردشت و شهرها و استان های مجاور راهی می شود. دانه های سماق برای کنترل قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، سلامت قلب و حتی تسکین درد مفید است! از سماق برای درمان دردهای روماتیسمی، نقرس ، درد دندان و مانند آن استفاده می شود.
عسل سردشت
در بین تمام عسل هایی که در نواحی مختلف کشور ما تولید و عرضه میشوند، عسل طبیعی که از کوههای غرب و شمال غربی کشور (مانند سردشت) و رشته کوه زاگرس حاصل می شود، مرغوبیت و طرفداران بیشتری دارد. عسل رواق سردشت کی ار محصولات ارگانیک سردشت است که از گل های پونهی کوهی، گون سفید و سیاه، گز انگبین، بلوط، سماق وحشی، انگور وحشی و سایر گیاهان با ارزش کوهستانی بدست می آید.
بادام سردشت
بادام سردشت نیز از محبوب ترین بادام های ایرانی است که بسیاری از مردم خرید آن را بر نمونه های وارداتی ترجیح می دهند. این دانه ی مغذی دارای خواص بسیار زیادی برای سلامتی انسان است.
انجیر سردشت
انجیر سردشت در انواع مختلفی در این شهرستان کشت میشود، از جمله «زرده»، «توپه»، «شله»، «حاجی آلکا» و … . هر یک از این انجیرها ویژگیهای مختلف و مشتریان خاص خود را داراست. برای مثال میتوان گفت انجیر زرد رنگ و توپی اغلب برای مصرف به صورت تازه و انجیر قرمز رنگ برای تولید مربا و فراوری در صنایع غذایی استفاده میشود.
مازو سردشت
مازو سبز (گیاه مازو) محصول درخت، بلوط حلب (Quercus infectoria) بومی یونان، آسیای صغیر، سوریه و ایران است. مازو سبز با نام های منجاکانی و مجوپال نیز شناخته می شود. مطالعات، خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد ویروسی، تسکین دهنده درد، روشن کنندگی پوست، ضد سم و ضد آمیب را نشان داد. یکی از بهترین مازو های ایران در شهرستان سردشت و روستاهای اطراف آن یافت می شود.
پایان
در این مقاله سعی کردیم محصولات طبیعی سردشت را معرفی کنیم. اگر قصد خرید محصولات ارگانیک سردشت را دارید برای دریافت قیمت می توانید با پشتیبانی سردشت کالا تماس حاصل نمایید.
امیر
سلام من پارسال از سردشت گردو و سماق سفارش دادم خیلی راضی بودم محصولاتش عالیه