حتما در مورد زنبورهای عسل و چگونگی تولید عسل مطالب زیادی دیده اید و خوانده اید. ما نیز در ترکیبات عسل خالص سردشت و فواید بی نظیر آن به طور مفصل در مورد این پدیده ی شگفت انگیز صحبت خواهیم کرد و شما را بیشتر با زنبور های عسل، جدول ترکیبات عسل، فرومول شیمیای عسل، نحوه ی تولید عسل و از همه مهم تر با ترکیبات عسل آشنا خواهیم کرد. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
زنبور عسل شیمیدان های بزرگ جهان
زنبورهای عسل شیمیدان های بزرگ این جهان هستی هستند. این دانشمندان (زنبورهای عسل) با استفاده از آنزیم ها (آنزیم گروه ویژهای از پروتئینهای پیچیده هستند که در تمام موجودات زنده یافت میشوند) و دی هیدراته کردن (رطوبت زدایی) قادر هستند که شهد گل ها را به قندی اشباع شده که غذایی مقوی است تبدیل کنند.
عسل شاهکاری از جهان طبیعت است که حداقل از ۱۸۱ ترکیب حاصل شده است و مزه و طعم منحصر به فرد آن نتیجه فرآیند شیمیایی پیچیده ای است که این مهم در ترکیبات عسل نهفته است.
به همین دلیل است که نمیتوان شربت های قندی موجود در بازار را با آن مقایسه کرد و ما انسان ها قادر به کپی برداری یا تقلید از مادر طبیعت (زنبور عسل) نیستم.
مواد موجود در ترکیبات عسل خالص سردشت را بشناسیم؟
در سال های گذشته زنبورهای عسل در جهان میلیون ها تن عسل تولید کردهاند و از آن به عنوان یک غذای شیرین و پرانرژی استفاده کرده اند.
عسل به طور عمده ترکیبی از قند گلوکز (یک نوع قند موجود در خون است که توسط یاختههای بدن مصرف شده و تولید انرژی میکند) و فروکتوز (فروکتوز شیرینکنندهای طبیعی است که به صورت فراوان در میوهها و عسل موجود میباشد. این شیرینکننده به صورت شربت در صنایع مختلف غذایی و دارویی به عنوان بهترین جایگزین ساکارز کاربرد دارد) است و به همین دلیل است که دانشمندان آن را قندی فوق اشباع ( بیش از حد اشباع شده) می نامند که ترکیبات عسل به راستی فوق العاده است.
وقتی مقداری شکر را با یک لیوان از آب ترکیب می کنیم، مقداری از شکر معمولاً در پایین لیوان باقی می ماند و کاملاً حل نمی شود، چون آب مقدار مشخصی از شکر را در خود حل می کند.
پیشنهاد می کنیم مقاله عسل خلف یا سبد و تفاوت آن با عسل های دیگر را مشاهده کنید.
دلایلی مانند گرم کردن، آنزیم ها و دیگر مواد شیمیایی میزان مواد حل شده را در آب افزایش می دهند. این راه حل ها بیشتر باعث می شوند که قندها کریستالیزه شوند. شربت، عسل و ترکیبات قندی به عنوان محلول های فوق اشباع در نظر گرفته میشوند.
عسل به خاطر آب کمتر (15 تا 18 درصد) و اشباع بیش از حد چسبناکی که دارد ماندگاری و ثبات بیشتری دارد. مهمترین ترکیبات عسل، کربوهیدراتها هستند. همچنین دارای ویتامین ها، مواد معدنی، آمینو اسیدها، آنزیم ها، اسیدهای آلی و گرده گل می باشد.
عسل از کجا خارج می شود؟
داستان تولید عسل با شهد گل ها شروع میشود، در حالی که عسل چسبناک است و آب کمتری دارد شهد گل ها دارای ۸۰ درصد آب است. شهد محلولی رقیق و بی رنگ است و به اندازه عسل شیرین نیست، همچنین از نظر شیمیایی با عسل متفاوت است.
زنبورهای عسل با استفاده از آنزیم ها قادر خواهند بود قندهای مرکب را به قندهای ساده تبدیل کنند که به همین دلیل است که عسل نسبت به قند های دیگر به آسانی هضم و جذب بدن میشود.
ترکیب قندهای موجود در عسل خالص سردشت کدام ها هستند؟
ترکیبات عسل سردشت و قندهای موجود در عسل که عمدتا فروکتوز (فروکتوز شیرینکنندهای طبیعی است که به صورت فراوان در میوهها و عسل موجود میباشد. درصد قند عسل طبیعی 95 تا 99 درصد ماده خشک آن است. این شیرینکننده به صورت شربت در صنایع مختلف غذایی و دارویی به عنوان بهترین جایگزین ساکارز کاربرد دارد) و گلوکز موجود در عسل (یک نوع قند موجود در خون است که توسط یاختههای بدن مصرف شده و تولید انرژی میکند) هستند که ساده تر از قند های موجود در شکر که ساکاروز است می باشند. قند ها معمولا کربوهیدراتهای شیرین (کربوهیدراتها یکی از سه بخش اصلی غذا همراه با پروتئین و چربی هستند) نامیده می شوند.
بعضی از قند ها مانند گلوکز و فروکتوز ساده هستند در حالی که قند ساکاروز خیلی پیچیده است. سلاح مخفی و رازآلود زنبور عسل این است که توانایی تغییر این قندهای پیچیده در شهد گلها به قند ساده و زود هضم را فراهم می کنند، این کار را همان هیدرولیزه کردن میگویند.
پیشنهاد می کنیم مقاله تشخیص عسل طبیعی را مطالعه کنید.
برای اینکه بتوان ساکاروز (ساکاروز به شکل پودر سفید رنگ شیرین و بدون بو است که نقش بسیار مهمی در تغذیه انسان و تأمین انرژی مورد نیاز موجودات زنده دارد) را به گلوکز (یک نوع قند موجود در خون است که توسط یاختههای بدن مصرف شده و تولید انرژی میکند) و فروکتوز (فروکتوز شیرینکنندهای طبیعی است که به صورت فراوان در میوهها و عسل موجود میباشد. این شیرینکننده به صورت شربت در صنایع مختلف غذایی و دارویی به عنوان بهترین جایگزین ساکارز کاربرد دارد) تبدیل کرد باید گرما، اسیدها (اسیدها موادی ترش مزهاند، خاصیت خورندگی دارند و در ساختار خود هیدروژن دارند و در آب حل می شوند) و آنزیم ها (آنزیم گروه ویژهای از پروتئینهای پیچیده هستند که در تمام موجودات زنده یافت میشوند) به آن اضافه شود که شامل مراحل پیچیده ای در آزمایشگاه است، اما زنبور های عسل اینکار را به راحتی انجام می دهند چون شیمی دان های ماهری هستند.
جدول ترکیبات عسل طبیعی
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم عسل (۳٫۵ اونس) – سردشت کالا | |
---|---|
انرژی غذایی | ۱٬۲۷۲ کیلوژول (۳۰۴ کیلوکالری) |
کربوهیدرات ها | ۸۲٫۴ g |
قندها | ۸۲٫۱۲ g |
فیبر غذایی | ۰٫۲ g |
چربی | ۰ g |
پروتئین | ۰٫۳ g |
آب | ۱۷٫۱۰ g |
ویتامین ب۲ | ۰٫۰۳۸ میلیگرم (۳٪) |
ویتامین ب۳ | ۰٫۱۲۱ میلیگرم (۱٪) |
پانتوتنیک اسید | ۰٫۰۶۸ میلیگرم (۱٪) |
ویتامین ب۶ | ۰٫۰۲۴ میلیگرم (۲٪) |
اسید فولیک | ۲ میکروگرم (۱٪) |
ویتامین C | ۰٫۵ میلیگرم (۱٪) |
کلسیم | ۶ میلیگرم (۱٪) |
آهن | ۰٫۴۲ میلیگرم (۳٪) |
منیزیم | ۲ میلیگرم (۱٪) |
فسفر | ۴ میلیگرم (۱٪) |
پتاسیم | ۵۲ میلیگرم (۱٪) |
سدیم | ۴ میلیگرم (۰٪) |
روی | ۰٫۲۲ میلیگرم (۲٪) |
سیما
مطلب جالبی بود خیلی به دردم خود ممنون